6 de gener del 2009

STOP A LA GUERRA A GAZA

Formacions polítiques al país (Israel), i moviments jueus anti-sionistes i pacifistes, també subscriuen la denúncia contra el raid a Gaza i l'espiral de violència, i la crida a la comunitat internacional a denunciar i actuar davant el que alguns anomenen “nou genocidi”.



IJAN

Joins The Call for Action to Decry the Attacks on Gaza
27 December 2008

The world majority stands with the Palestinian people in this devastating time that Israeli Defense Secretary Ehud Barak calls "just the beginning." Israeli attacks on Gaza in the past 24 hours have killed over 200 people and injured hundreds more.
We decry the multiple forms of collective punishment currently being inflicted that reflect Israel's 60-plus year history of ethnic cleansing: lack of access to electricity and potable water, blockades of food and medicine, and these brutal attacks.

We are outraged but not surprised by this escalation. Israel's unilaterally designed and implemented disengagement from Gaza has maintained control of the borders, air and water space, and completely isolated Gaza practically and politically.
This has been accomplished with unconditional support from the United States and its allies and with the complicity of the broader international community and Gaza's neighbors.
It has also set the stage for these horrendous events.

The media frames this violence as a conflict between warring peoples with equal power. This framing is possible because the media fails to recognize Israel as an apartheid State or as a colonial occupying force with one of the most technologically advanced militaries in the world.

The Gaza-based One Democratic State Group has called for "all civil society organizations and freedom loving people to act immediately in any possible way to put pressure on their governments to end diplomatic ties with Apartheid Israel and institute sanctions against it."

IJAN stands in solidarity with the people of Gaza and supports this call.

STOP A LA GUERRA A GAZA

Des d'Israel mateix :


Ser dissident a Israel. Moviments jueus anti-sionistes i per la pau, signatures en línia contra l'espiral de violència, i "report" de l'ONU (actualització)
http://www.ijsn.net/home/ (Jueus contra el sionisme)" src="http://www.xarxanet.org/xarxanet/images/bbdd/ijan_launch_logo3b.jpg">Imatge: http://www.ijsn.net/home/ (Jueus contra el sionisme)Formacions polítiques al país (Israel), i moviments jueus anti-sionistes i pacifistes, també subscriuen la denúncia contra el raid a Gaza i l'espiral de violència, i la crida a la comunitat internacional a denunciar i actuar davant el que alguns anomenen “nou genocidi”.
_____ Hadash, per exemple (The Israel' Democratic Front for Peace and Equality), també denuncia l'assetjament a la Gaza, "el més gran camp de concentració del món".
Aquí en anglès (web del Parlament israelià). _____ Free Gaza Movement és l'ONG més activa al territori en aquests moments finals del desembre de 2008. El dia 30 ha estat atacada (el seu vaixell, amb ajut humanitari i mèdic) -una ONG atacada per un Estat- per Israel.

Finalment ha arribat al Líban. _____ El Moviment Internacional Jueu anti-sionista també es posiciona. _____El Partit Comunista d'Israel també ha condemnat els raids. _____ Metges d'Israel pels Drets Humans. _____ El sionisme va ser en una ocasió, a finals del segle XX, condemnat com a racista per una resolució de l'Assemblea general de Nacions Unides, comparant-lo el 1975 a la segregació-discriminació racial -apartheid- a SudÀfrica. S'han fet concentracions en contra de l'atac a Gaza arreu del món, i enviaments de signatures en-línia (al Consell de seguretat de l'ONU, ...), com ara aquesta, d'Avaaz.

Adjuntem la declaració de Richard Falk, United Nations Special Rapporteur pels Drets Humans als "Territoris ocupats". Font de l'arxiu: United Nations Human Rights Council (27 de desembre'08).

Nota: No hi ha possible anti-semitisme en el text, ja que els pobles àrabs, com el jueu i altres (etíops; i arameus, per exemple, al Líban i l'Iraq; i els encara autoanomenats assiris, a l'Orient mitjà), són tots semites, històrica, paleo-idiomàticament i antropològicament.

Genèticament, els moviments jueus anti-sionistes indiquen, amb prou arguments científics, que no hi ha una ètnia o raça jueva. Es podria fer una analogia amb el poble gitano, tot i que en aquest cas sí que hi un tret ètnic. Només uneix als jueus una religió i un idioma, i variables geopolítiques i econòmiques nascudes a principis del segle XX i culminant amb la creació de l'Estat d'Israel, fet que va expulsar els habitants del què ara és el país, més Gaza, Cisjordània, i els Alts del Golan, a Síria, posteriorment; zones on el poble palestí resisteix amb dificultats, especialment a Gaza.

Potències europees van contribuir llavors -i ara- decisivament en l'origen del que ara és una guerra oberta. · Societat civil, associacionisme i voluntariat. Més novetats de l'àrea Projecció exterior de xarxanet.org

Font : http://www.xarxanet.org/xarxanet/novetatsDetall.xarxanet?xnt_locale=ca&xnt_portal=1320&nov_novetatId=183470