6 de gener del 2009

STOP GUERRA A GAZA


Tres joves palestins moren en el bombardeig d'una escola de Gaza on hi havia 400 refugiats.

L'edifici és de l'ONU i l'organització assegura que n'havia facilitat la ubicació exacta a l'exèrcit d'Israel, al qual acusen ara d'haver violat les lleis internacionals.
Les víctimes són tres homes de la mateixa família.
Ja han mort més de 500 palestins des que va començar l'atac.

L'escola elemental Asma ha rebut l'impacte de "foc israelià directe" quan faltava mitja hora per a la mitjanit (dos quarts d'onze a Catalunya), i en l'atac han mort tres joves, segons una portaveu de l'oficina d'informació de l'agència de l'ONU per als refugiats palestins (UNRWA) a Jerusalem.

Els morts eren tres civils de la mateixa família de 24, 25 i 29 anys, ha explicat la portaveu, que ha afegit que a l'escola s'hi refugiaven més de 400 persones que havien fugit de la població de Beit Lahiya" (al nord de Gaza) per intentar evitar el foc de les tropes israelianes.

"L'escola d'Asma estava clarament identificada com a edifici de les Nacions Unides", ha precisat la portaveu, que ha indicat que la ubicació exacta de l'edifici, igual que s'ha fet amb la resta d'instal·lacions de l'ONU a Gaza, havia estat facilitada a l'exèrcit israelià.

El portaveu de la UNRWA Christopher Gunnes ha qualificat el fet de "clara violació humanitària i de la legislació internacional", que prohibeix disparar contra escoles, hospitals i instal·lacions humanitàries.

La UNRWA ha protestat davant el govern d'Israel per l'atac i ha exigit l'inici immediat d'una investigació imparcial sobre els fets.

Les morts provocades per aquest atac s'afegeixen a les més de 500 víctimes palestines que ja s'han produït a Gaza des que van començar els atacs israelians.




STOP GUERRA A GAZA
ATUREM LA GUERRA