12 d’octubre del 2011

15 d'octubre -Lluís Companys

Com cada any, el dia 15 d'octubre, un gran nombre de persones recordem la data en la qual, qui era el President de la Generalitat de Catalunya, Lluís Companys, fou afusellat al Castell de Montjuïc.

No cal dir que el record d'aquest afusellament ignominiós, executat per la dictadura franquista, fou la carta de presentació de quina era la voluntat d'aniquilació de les persones i dels símbols que havien representat tant la llibertat com la nació catalana durant la II República .


Vingueren, conjuntament amb l'exili de moltes persones que patiren les vicissituds als camps de concentració, els processos de repressió i de persecució vers les persones que havien lluitat contra el feixisme. Si tornaven a casa, sufrien els processos de depuració, amb els judicis polítics i militars, que comportava pressó, desterrament i, en alguns casos, la mort per afusellament, com ho foren les execucions al camp de la bóta de Barcelona.


D'aquí la importància de recordar uns fets , com aquest del 15 d'octubre de 1940 a Montjuïc amb l'afusellament del President Lluís Companys, que no podem oblidar perquè si perdem la memòria perdem la nostra identitat.


Nosaltres, demanem que es faci justícia i que s'anul·lin tots els processos judicials sumaríssims car no complien amb les garanties mínimes judicials del dret internacional .


També volem reivindicar pels nostres dies , democràtica i pacíficament, el dret que té el poble de Catalunya de poder decidir el seu futur.
****

Recordant Companys, 2010.


****


Reivindiquem, també, de les institucions europees l'acompliment estricte del respecte a la voluntat majoritària del poble català , quan sigui expressada i refrendada, democràticament.
****

L'Ajuntament de Sentmenat ha convocat l'ofrena floral a Lluís Companys

pel dissabte, dia 15 d'octubre a la plaça de Lluís Companys, a les 12 del matí.


Nosaltres, hi serem.
****

Pedra Santa -Sentmenat- 12 d'octubre de 2011-

****

La senyera d'En Lluís Companys, ha estat restituïda, al castell de Montjuïc.



****