20 de juny del 2010

LA FLAMA DEL CANIGÓ A SENTMENAT

Sí. És cert .
La Flama del Canigó, aquest any, arribarà des de Can Vinyals fins la foguera de Sant Joan instal.lada a Can Vilà.
Per segona vegada a la història local, Sentmenat s'incorpora al gran nombre de municipis d'arreu dels Països Catalans que participen de la Festa de Sant Joan , com a Festa Nacional dels Països Catalans.
Val a dir que el Ple de la Corporació de Sentmenat ja va aprovar fa mesos una moció, amb el suport dels partits nacionalistes locals (CiU i ERC), on es considerava com a Festa Nacional dels Països Catalans , la Festa de Sant Joan. Ara , la Comissió de Festes de Sentmenat , en concordància amb la resolució de l'Ajuntament de Sentmenat va proposar la participació de Sentmenat a la Flama del Canigó .
Des de la Regidoria de Festes s'ha concretat la proposta i Sentmenat se suma als municipis que participen de la Festa de Sant Joan formant part de l'itinerari de la Flama del Canigó.

Què és la Flama del Canigó ?

9 de juny del 2010

INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA

Arran del reportatge a Tv-3: Adéu Espanya ? .....

Si no l'heu vist, podeu fer-ho, ara :
http://www.tv3.cat/videos/2935290/Adeu-Espanya
....som moltes les persones que constatem que les coses han arribat a un punt, que, potser, ens hem de plantejar la manera de com es pot afrontar una possibilitat real i democràtica de dur a terme tot el procediment que possibiliti que el poble català decideixi si Catalunya vol ser independent .

És possible una Catalunya independent ?

http://www.youtube.com/watch?v=AHRgyJhg9KA

Nosaltres, ja ho coneixeu, estem a favor de tots els processos democràtics que possibilitin la llibertat de tots els pobles del món.
La Història de Catalunya, com a nació i com a poble, és mil·lenària.

Si bé, actualment, no som un poble lliure .

Això pot acabar-se, ben aviat, si decidim consultar-nos, , democràticament, quina és la nostra voluntat i s'obté un resultat, majoritàriament, favorable.
És per això, que donem suport a tot el moviment democràtic , endegat per entitats i associacions diverses i populars, que han iniciat un procés de consultes, populars i democràtiques, sobre la independència de Catalunya.


Com podeu veure als enllaços anteriors s'ha presentat al Parlament de Catalunya una iniciativa popular per efectuar un referèndum sobre la independència de Catalunya, a la qual , hi donem tot el nostre suport.

Ja s'acosta.

Pedra Santa -Sentmenat-9 de juny de 2010

2 de juny del 2010

VISCA LA PATUM DE BERGA


Avui, dia de Corpus, és festa gran a Berga, al berguedà i arreu de Catalunya perquè com és ben sabut comencen les festes de la PATUM.
Aquesta festa popular, LA PATUM, que és festa declarada patrimoni de la Humanitat ens permet acostar-nos a la història de la comarca i engrandir al sentiment de pertinença a un poble, a una comarca i a un país.

Un any més, com a berguedà, us convido a conèixer aquesta festa tan estimada i valorada per a tothom i demanar-vos que, si podeu, us apropeu a Berga per participar-hi , en directe.
+ informació a :
El ball de l'àliga
El ball dels nans
El tabal
http://www.youtube.com/watch?v=afbBEAWx6f0&feature=related
Pedra Santa -Sentmenat- 10 de juny de 2010