29 d’abril del 2010

EL PRIMER PRIMER DE MAIG


Aquest és el títol del llibre . El primer Primer de Maig a Catalunya, llibre de Joaquim Ferrer , Editorial Nova Terra, 1972.
Ja sabeu que cada any, recordem aquesta data , el dia 1 de Maig, que té una gran significació per la història del moviment obrer internacional a Catalunya.
Senzillament, volem recordar com, en el sistema que vivim, el Capitalisme, sobreviu, a dures penes, el sentiment a pertinença a un grup social que, cada dia, es presenta més diluït per la atomització de les maneres de viure aquesta identificació amb a una classe com la treballadora.

La situació del món laboral d'enguany no és pas més afalagodora de la que plantejàvem l'any passat.
Continuem amb el patiment de les conseqüències de " la crisi econòmica ", que encara que cíclica, ja sabem, on i com va començar l'escampada mundial de l'abús financer i especulador d'una gran minoria del "Gran Capital " que provocà la reculada del creixement econòmic mundial i així, en cadena fins arribar a tot arreu.
Una de les conseqüències més greus de tot aquest desgavell mundial és la repercussió sobre la pervivència de les empreses, provocant molts tancaments - reals o en alguns casos ficticis o cojunturals, que comporten, indefugliblement, la creació d'una gran bossa d'atur.
Un cop més , la representació sindical haurà de compaginar la responsabilitat en la negociació de les condicions de treball i els aspectes socials de la classe treballadora amb les mesures de pressió necessàries perquè les polítiques socials no siguin , injustament, anul·lades.
Un cop més, la usura d'uns pocs , que el propi sistema, incorpora com a èlit dirigent mundial fa que una gran majoria de persones treballadores rebin els efectes negatius , destruint els elements més primaris i bàsics dels drets de les persones treballadores.
Un cop més , el dia 1 de Maig ens pot servir per reflexionar sobre tota aquesta panoràmica, per participar en les manifestacions sindicals o en els actes de caire més lúdic i popular, sense oblidar, de cap de les maneres, els esforços i sacrificis de les generacions que ens han precedit en la lluita i en la millora de les condicions laborals i socials del conjunt de la classe treballadora.

Si voleu saber-ne + :http://www.enciclopedia.cat/fitxa_v2.jsp?NDCHEC=0052740



DIA PRIMER DE MAIG, Festa del Treball.

A Sentmenat, arrossada popular al pavelló primer de Maig el dissabte dia 1 de maig.
Nosaltres hi serem. PARTICIPEM A LES FESTES POPULARS .