5 de març del 2009

10.000 a Brusel.les

http://www.sentdissident.blogspot.com/

**** VOLEM L'ESTAT PROPI ****

Aquest col.lectiu de Sentmenat, ja fa uns dies, ens va fer arribar aquesta informació adjunta i entrecomillada.

Nosaltres ,des de CMENAT ,ens hi sumem, de manera total i amb molt de gust , en el contingut del text.
Val a dir , també, que al darrer Ple de l'Ajuntament de Sentmenat una moció presentada per ERC en el mateix sentit que el text adjunt fou aprovada amb els vots favorables de CiU i ERC i amb l'abstenció de la resta de grups municipals.


" La iniciativa “Deu Mil a Brussel•les per l’Autodeterminació”, de caràcter transversal, nascuda de la societat civil i fonamentada en la participació activa de totes les persones coordinades a nivell local i comarcal, ha sorgit com a resposta a l'article "Perplex, jo?" que va publicar Enric Canela, i als comentaris dels seus lectors, a partir dels quals es va iniciar immediatament la seva difusió a través d’un grup del Facebook i del nostre web deumil.cat.

Des d’aquesta plataforma volem treballar tots plegats per a la total consolidació i èxit del nostre objectiu: anar el 7 de març a Brussel•les sota el mateix crit “Volem l’Estat propi”, reivindicant la independència del nostre país.

Volem aconseguir que l’autodeterminació de Catalunya figuri en l’agenda internacional i que els partits polítics nacionals, arrossegats per la nostra força, es declarin oficialment a favor de la independència i la incloguin en el seu programa.

Més encara, que es comprometin a treballar per aconseguir-ho.


Aquest projecte, no sotmès a cap sigla política específica que ens separi, està obert a treballar, mantenint la seva autonomia, amb totes les persones, organitzacions i plataformes que tinguin el mateix objectiu: Catalunya independent. --------------------------------

Aquest és el comunicat publicat per deumil.cat.

Desde el Col·lectiu Dissident de Sentmenat, demanem que CMENAT contribueixi amb la iniciativa.

S'ha fet pública una cançó escrita per Gerard Sesé, titulada "Som 10.000".

Moltes gràcies i salut! - "

Més informació: Pàgina web de la iniciativa:http://www.deumil.cat/


Cançó "Som 10.000":http://www.youtube.com/watch?v=CWiPfi9wPDU


Presentació de la iniciativa:http://www.youtube.com/watch?v=lrZqj5vPaMI

Blog del Col·lectiu Dissident:http://www.sentdissident.blogspot.com/ "

Sentmenat, 05.03.2009.


DISSABTE, 07/03/2009 - 00:00h
El sobiranisme irromp a Brussel·les amb la manifestació de Deumil.cat
Milers de persones reclamen un estat propi pels carrers de la capital de la Unió · Autobusos i avions estan transportant els manifestants cap a Brussel·les des d'ahir .
Avui a les onze del matí milers de manifestants arribats des del nostre país començaran a caminar des de la cruïlla de Koning Albert II Laan/N288 amb Simón Bolívarlaan, a Brussel·les, iniciant la manifestació dels deumil.cat, que vol portar al cor de la Unió la reivindicació d'un referèndum d'autodeterminació.

Els primers autobusos, cotxes i motos van marxar anit i aquest matí hi van dos avions que porten uns cinc-cents manifestants.
Els grups de manifestants han partit de diverses ciutats del Principat i el País Valencià però també d'altres països com ara d'Occitània, des d'un grup s'hi desplaça en avió des de Carcassona. A Brussel·les esperen reunir-se amb catalans que hi resideixen i amb altres de ciutats pròximes com ara París que han anunciat també la seva presència.

Diverses caravanes de cotxes s'han anat concentrant en les ciutats del nord del país per a fer part del recorregut junts. Els prmers grups de manifestants que han arribat a la capital flamenca han passejat a la nit pel centre amb banderes i pancartes. Els manifestants també comptaran amb el suport de diversos grups flamencs i valons que ja han anunciat que participaran en la manifestació. Els organitzadors compten que en vehicles registrats per ells s'hi desplacen un mínim de cinc mil persones. Hillary Clinton, preguntada sobre la independència de Catalunya L'assistent de l'eurodiputada gal·lesa Jill Evans va preguntar ahir a la secretària d'Estat nord-americana, Hillary Clinton, si els Estats Units donarien suport a nacions sense estat, 'com Catalunya, Gal·les i Escòcia', que volguessin declarar la independència. Clinton, que participava en una trobada amb estudiants i amb joves europeus a Brussel·les, ha dit que els EUA evitarien qualsevol ingerència en els assumptes internes d'altres estats. Sara Medi, l'assistent de l'eurodiputada, ha fet aquesta pregunta a Clinton 'perquè volia saber si és conscient dels desigs d'independència d'unes quantes nacions d'Europa', segons que ha dit a VilaWeb. També en declaracions a VilaWeb, l'eurodiputada Evans, del Plaid Cymru, ha dit que no la sorprenia que Hillary Clinton hagués refusat de posicionar-se sobre la voluntat d'independència d'alguns pobles europeus. 'Tot amb tot, al Plaid Cymru volem aprofitar qualsevol oportunitat per parlar de la independència de Gal·les en escenaris internacionals'.

Evans també ha parlat de la manifestació Deu Mil a Brussel·les de demà: 'Dono tot el suport a les manifestacions i als esforços del poble català per aconseguir la independència'.


+ Mapa amb el recorregut que seguirà la manifestació+ Blocs de VilaWeb. Marcús: Com seguir la manifestació de Brussel·les?+ VilaWeb TV: Entrevista amb Enric Canela, portaveu de la plataforma Deu Mil a Brussel·les
*****************************


Sobiranisme
Milers de catalans marxen a Brussel·les per l'autodeterminació


La Plataforma deumil.cat considera que han reunit més de 10.000 participants, mentre que la policia belga ha rebaixat la xifra als 3.000
A partir de les onze d'aquest dissabte al matí, la concentració per l'autodeterminació ha concentrat milers de catalans a la cruïlla de Koning Albert II Laan i Simón Bolivarlaan, a tocar de la Gare du Nord.
La manifestació vol reivindicar el reconeixement de Catalunya dins de la Unió Europea i el dret a l'autodeterminació
La marxa ha començat al voltant de dos quarts d'onze i una gran pancarta amb el lema "Catalonia, the next estate in Europe" l'ha encapçalat. Els voltants de la Gare du Nord estaven plens d'estelades, banderes europees, de Flandes i d'altres nacions sense estat de la Unió Europea.
La Plataforma deumil.cat considera que han reunit més de 10.000 participants, mentre que la policia belga ha rebaixat la xifra als 3.000.
El catedràtic de la UB i impulsor de la manifestació a través del blog, Enric Canela, i representants dels partits polítics han proclamat l'èxit de la manifestació dels 10Mil a Brussel·les. "Som aquí per exercir el dret a l'autodeterminació, que ens escolti tothom", ha expressat Canela.
Aquest divendres a la tarda havien sortit de Barcelona diversos autocars amb els ciutadans que tenien previst assistir a la manifestació a la capital belga.
La marxa per l'autodeterminació ha congregat persones de diferents punts de Catalunya que han volgut desplaçar-se fins la capital belga per reclamar el dret a decidir de Catalunya.
MobilitzacióLes comarques gironines i les de l'àmbit metropolità són les que més manifestants han aconseguit mobilitzar i els organitzadors asseguren que l'aclaparadora majoria dels que s'han desplaçat a Brussel·les ho han fet per compte pròpia en els seus vehicles privats o en vols regulars, però al marge de l'organització i dels autocars i el vol xàrter que ha organitzat.
L'organització, però, ja va rebaixar aquest divendres les previsions i tot i que confiava en l'assistència de milers de persones, no aspirava arribar als 10.000 participants, com era l'objectiu.
De fet, dijous una delegació de la plataforma sobiranista va lliurar una carta dirigida a tots els eurodiputats en què reclama el dret a l’autodeterminació del poble català i fa un “toc d’atenció” sobre les polítiques “separadores i discriminatòries dels Estats”.
-->