9 de gener del 2009

ISRAEL NO FA CAS ...

Avui, dissabte, manifestació a Barcelona, a les 17 a la Pl.Universitat.
Aturem la massacre a Gaza. Boicot a Israel.
****************************************************************
"
DISSABTE, 10/01/2009 - 06:00h
Continuen els atacs a Gaza dues setmanes després
Israel no fa cas de la demanda d'alto-el-foc de l'ONU
· VilaWeb us ofereix un informe especial sobre els mapes de l'ofensiva

Fa dues setmanes que Israel començà l'ofensiva més intensa a la Franja de Gaza i la xifra de palestins morts s'apropa als vuit-cents.
Tanmateix, les negociacions són en via morta i res fa pensar, de moment, que el conflicte hagi d'acabar.
Ni Israel ni Hamàs han acceptat la resolució del Consell de Seguretat de l'ONU demanant un alto-el-foc.
Segons la ministra d'Afers Exteriors, Tzipi Livni, Israel actuarà 'segons els seus interessos i el dret a l'auto-defensa.'

El Consell de Drets Humans va reunir-se ahir a Ginebra per analitzar l'atac israelià sense arribar a cap mena d'acord, per la qual cosa dilluns reprendrà les converses.
En la reunió d'ahir, l'ambaixador palestí davant l'ONU a Ginebra, Ibrahim Khraishi, va qualificar l'ofensiva de 'genocidi' i va dir que el 80% dels morts pels atacs eren civils.
Per la seva banda, l'ambaixador d'Israel, Aharon Leshno-Yaar va tornar a acusar Hamàs de fer servir la població palestina d'escuts humans.

D'una altra banda, l'ONU ha anunciat que reprendria les operacions humanitàries a Gaza, després d'haver rebut 'garanties creïbles' que l'exèrcit israelià respectarà el personal i les operacions humanitàries de l'organització.
La resolució de l'ONU El Consell de Seguretat de l'ONU aprovà ahir una resolució en què demana a Israel i Hamàs l'alto-el-foc immediat a Gaza, la retirada de les tropes israelianes i l'accés a l'ajuda humanitària.
El document, elaborat pel Regne Unit, amb la col·laboració de França i els països àrabs, dóna suport al pla de pau egipci per aconseguir una treva llarga i sostenible. Es tracta de la primera resolució que aprova el Consell de Seguretat de l'ONU des que va començar el conflicte, el 27 de desembre. Fins ara, els membres del Consell no havien aconseguit de posar-se d'acord per demanar un alto-el-foc.
Els mapes de l'ofensiva a Gaza
Dues setmanes després del començament de l'ofensiva de l'exèrcit israelià sobre Gaza, força mitjans han optat per explicar cronològicament el conflicte a través de mapes interactius.

La BBC n'ofereix un i el diari The Guardian, en aquest dossier interactiu, plasma en un mapa el dia a dia de la invasió i els seus efectes. El diari britànic també ofereix molts vídeos.

Són sols alguns mapes interactius que miren d'explicar el conflicte. [+ article]
Font : http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=3328766
ATUREM LA MASSACRE A GAZA.
Pedra Santa -Sentmenat- 10.01.2009.