22 d’abril del 2011

Sant Jordi a Sentmenat


La parada de la Societat Coral amb la Conxi i en Jaume pel Sant Jordi de l'any passat.
****

Bon dia.


Avui fa un dia una mica rúfol i diuen que, aviat, vindrà la pluja .


Esperem que demà, dia de Sant Jordi aguanti , que faci sol i que ens permeti fer la celebració de Sant Jordi a la plaça de la vila de Sentmenat.

Sabem que hi tindrem les paradetes de llibres i de roses , que de ben segur ens oferiran els partits polítics que, enguany, seran molt concurregudes donat que, el dia 22 de mes vinent , hi ha les eleccions municipals. L'acompanyament massiu de les puntaires, vingudes d'axí i d'allà del nostre Vallès, farà goig de veure.


En cas de pluja, ja sabeu que a Sentmenat, sempre tenim a mà, i ben proper a la plaça, el renovat pavelló de primer de maig , que ja hores d'ara aixopluga els gegants de Sentmenat que estan a l'espera de la diada per fer presència festiva pel dia de Sant Jordi.

Si voleu + informació, us recomanem: http://www.sentmenat.cat/public/agenda/Parades_de_llibres_i_roses_de_Sant_Jordi_2011/

http://santjordi2011.santjordi.omnium.cat/www/santjordi/santjordi2011/ca

http://caballe.cat/wp/recomanacions-de-llibres-per-a-sant-jordi-2011/

Ja sabeu que per Sant Jordi, ultra celebrar el dia internacional del llibre, també és el dia de la rosa, com a símbol d'estimació i d'afecte vers la persona o persones estimades.

Tots dos símbols, el llibre i la rosa, s'han convertit en un bon pretext per lliurar-los a les persones estimades , els quals, i conjuntament amb la festivitat de Patró de Catalunya, fan que, arreu, aflori i es promocioni la cultura catalana.

Us recomanem que

PENGEU senyeres i domassos als balcons i finestres de casa vostra.

Per Sant Jordi a Sentmenat, pel matí, tothom a la plaça de la Vila.



Pedra Santa -Sentmenat- 22 d'abril de 2011.

12 d’abril del 2011

14 d'abril de1931- 14 d'abril de 2011

14 d'abril de 1931-14 d'abril de 2011 : 80 ANYS
Ja fa 80 anys d'aquella data de 14/04/1931. Això és exacte. Ja fa 80 anys que es va proclamar la II República , primer catalana i poc després espanyola, a Catalunya.


Cal recordar que la República fou un règim que enderrocà la monarquia i encetà una nova etapa de canvi i de progrés que , malgrat totes les vicissituds , suposava un gran avenç en un gran nombre d'aspectes de la vida quotidiana i també política de les persones.

Podríem fer-ne un llistat inacabable .
Nosaltres , un any més , ens reafirmem favorables al sistema polític de República i és per aquest motiu que volem recordar totes les persones que varen lluitar per la defensa dels valors de la democràcia, la llibertat i la justícia social durant el període de la II República.

Solament una sublevació militar , la del General Franco del 18 de juliol de 1936 , amb el suport internacional, ja sobradament conegut, dels règims feixistes de l'época fou qui encengué l'espurna d'una guerra civil que portà tanta desgràcia arreu de l'Espanya republicana. Acabà imposant-se, l'abril del 1939, a la segona república, abolint les llibertats dels pobles de l'estat espanyol i iniciant el règim de la dictadura franquista.


Recordem, doncs, que el 14 d'abril de 1931 és una data per commemorar el 80è aniversari de la proclamació de la república catalana.

+ informació a :
http://www.youtube.com/watch?v=2Zq9DhNRB1M
http://www.youtube.com/watch?v=eu0Lu5tZ14o&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=k4YcIfJKtBA http://www.archivodelaexperiencia.es/testimonios/detail.php?id=0027627
Pedra Santa -Sentmenat- 12 d'abril de 2011.