29 d’abril del 2010

EL PRIMER PRIMER DE MAIG


Aquest és el títol del llibre . El primer Primer de Maig a Catalunya, llibre de Joaquim Ferrer , Editorial Nova Terra, 1972.
Ja sabeu que cada any, recordem aquesta data , el dia 1 de Maig, que té una gran significació per la història del moviment obrer internacional a Catalunya.
Senzillament, volem recordar com, en el sistema que vivim, el Capitalisme, sobreviu, a dures penes, el sentiment a pertinença a un grup social que, cada dia, es presenta més diluït per la atomització de les maneres de viure aquesta identificació amb a una classe com la treballadora.

La situació del món laboral d'enguany no és pas més afalagodora de la que plantejàvem l'any passat.
Continuem amb el patiment de les conseqüències de " la crisi econòmica ", que encara que cíclica, ja sabem, on i com va començar l'escampada mundial de l'abús financer i especulador d'una gran minoria del "Gran Capital " que provocà la reculada del creixement econòmic mundial i així, en cadena fins arribar a tot arreu.
Una de les conseqüències més greus de tot aquest desgavell mundial és la repercussió sobre la pervivència de les empreses, provocant molts tancaments - reals o en alguns casos ficticis o cojunturals, que comporten, indefugliblement, la creació d'una gran bossa d'atur.
Un cop més , la representació sindical haurà de compaginar la responsabilitat en la negociació de les condicions de treball i els aspectes socials de la classe treballadora amb les mesures de pressió necessàries perquè les polítiques socials no siguin , injustament, anul·lades.
Un cop més, la usura d'uns pocs , que el propi sistema, incorpora com a èlit dirigent mundial fa que una gran majoria de persones treballadores rebin els efectes negatius , destruint els elements més primaris i bàsics dels drets de les persones treballadores.
Un cop més , el dia 1 de Maig ens pot servir per reflexionar sobre tota aquesta panoràmica, per participar en les manifestacions sindicals o en els actes de caire més lúdic i popular, sense oblidar, de cap de les maneres, els esforços i sacrificis de les generacions que ens han precedit en la lluita i en la millora de les condicions laborals i socials del conjunt de la classe treballadora.

Si voleu saber-ne + :http://www.enciclopedia.cat/fitxa_v2.jsp?NDCHEC=0052740



DIA PRIMER DE MAIG, Festa del Treball.

A Sentmenat, arrossada popular al pavelló primer de Maig el dissabte dia 1 de maig.
Nosaltres hi serem. PARTICIPEM A LES FESTES POPULARS .

10 d’abril del 2010

SANT JORDI 2010

Imatge: http://www.blogger.com/www.xtec.cat/zerelsio/sant_jordi08/jordi.htm

Falta poc més d'una setmana per la diada de Sant Jordi.
Ja sabem que aquest sant és el patró de Catalunya.
D'aquí que el nom de Jordi sigui un dels més populars a Catalunya.

També sabem que totes les activitats i celebracions de la Diada de Sant Jordi esdevenen un bon pretext per conjuntar en un de sol diversos motius de celebració : el del patró de Catalunya , l'obsequi de roses i de llibres a la persona estimada i per extensió a familiars i amistats.
+ informació :http://ca.wikipedia.org/wiki/Diada_de_Sant_Jordi

Informació actes per Sant Jordi a Sentmenat :http://www.sentmenat.cat/data/destacats/santjordi2010/1604100958_santjordi2010web1.pdf

http://tallerartsentmenat.blogspot.com/

Nosaltres, aquest any volem oferir-vos una petita mostra de possibles llibres del vostre interès, l'altra vessant de la diada de Sant Jordi , que fa que, també, el dia 23 d'abril coincidint amb l'enterrament de Cervantes sigui arreu conegut com el dia del llibre . Un bloc de literatura amb enllaços d'interès:

http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/95862
Novetats editorials: http://ca.wordpress.com/tag/novetats-editorials/
http://productesdelaterra.cat/llibres/novetats-editorials.html?SID=06s59jq1mcvis14nk8okcp7b64

Entre libros
http://clubdlectura.blogspot.com/
http://www.casadellibro.com/libros-novedades-literatura/5
Nosaltres hem triat com a llibre a regalar :El mecanoscrit del segon origen , de Manuel de Pedrolo. Per saber-ne + http://www.xtec.es/~lrius1/pedrolo/contenidor.htm

Quin llibre heu escollit , vosaltres ?

Si ens envieu un correu a Isidreg@gmail.com amb el títol i autor del vostre llibre escollit , en farem un llistat de recomanats i els posarem aquí :

Montserrat Garcia...........RECOMANA .....El meu germà Pol, d'Isabel- Clara Simó
+ informació http://www.bromera.com/pol/
http://www.escriptors.cat/autors/simoic/obra.php
Joan Ros...........RECOMANA ..El Boulevard dels francesos de Ferran Torrent
+ informació http://www.columnaedicions.cat/ca/llibre/bulevard-dels-francesos_11614.html

Per Sant Jordi: Una rosa i un llibre .
MOLTES FELICITATS .
US CONVIDEM A PENJAR DOMASOS I SENYERES A FINESTRES I BALCONS
Pedra Santa -Sentmenat- 10 d'abril de 2010

2 d’abril del 2010

BONA PASQUA AMB CARAMELLES

CMENAT DESITJA UNA BONA PASQUA A TOTHOM

Ja sabem que , també, a Sentmenat aquesta setmana és Setmana Santa i un gran nombre de persones aprofita per sortir de vacances.

Fins aquí tot normal. Les vacances són per això... per circular, per visitar familiars d'altres contrades, per voltar.

A casa, aquestes vacances no anem pas enlloc que no sigui per aprofitar de circular una mica menys , per passar més estona a internet i per fer aquelles coses que deixem a mitges , precisament, per omplir el temps de les vacances .

El que no podem deixar de fer, ara que les activitats de caire, estrictament, religiós ja han passat a la nostra història , és acompanyar el grup de la Coral Obrera la Glòria Sentmenatenca qui, amb la batuta magistral de Pepa Duran , escampa , harmònicament ,el cant de les caramelles per bona part dels semideserts carrers i places de tot el Sentmenat del casc antic.
Us volem convidar a gaudir de les caramelles de Sentmenat els propers dies de dissabte, 3 i el diumenge 4 d'abril propers.
Teniu el programa detallat tant a la Societat Coral com als cartells que hi ha penjats arreu del poble.

Aquest any, no us perdeu pas les caramelles de Sentmenat.

Nosaltres hi serem .
****