28 de gener del 2009

INICI DE LA COMISSIÓ DE FESTES

Inici de la Comissió de Festes de Sentmenat.

Ahir va tenir lloc a la Sala Ecus la primera reunió informativa sobre la constitució de la comissió de Festes de Sentmenat.

Com ja se sap la finalitat de la mateixa és obrir la participació a tothom qui ho vulgui per corresponsabilitzar-se en alguns aspectes de les festes que organitza l'Ajuntament de Sentmenat.

Va començar l'acte la Sra. Núria Colomé, Alcaldessa de Sentmenat, explicant quin ha estat el procés seguit per arribar, ara ,a la concreció de la creació de la Comissió de Festes , ressaltant l'assessorament de la Diputació de Barcelona que ha indicat quina podria ser la proposta metodològica per la constitució i funcionament de la Comissió de Festes.

A continuació la tècnica de Festes de l'Ajuntament va comentar els criteris recomanats per la Diputació de Barcelona amb indicació del nombre aconsellable de participants i altres aspectes del seu funcionament.

Amb un torn obert de preguntes que foren degudament comentades , es tancà la primera reunió de la constitució de la Comissió de Festes de Sentmenat.

En acabar la reunió les persones interessades deixaren les seves dades de contacte a fi que , passades unes dues setmanes, poder ja amb la gent inscrita donar les primeres passes de la Comissió.

Durant un període de temps prudencial restarà encara obert el termini d'inscripció a la comissió .

També qui vulgui conèixer o ampliar la informació donada a la reunió d'ahir pot adreçar-se a l'oficina d'Atenció ciutadana de l'Ajuntament.

Si hi teniu interès , participeu-hi.

Sentmenat Festiu es mou.
Participem-hi.

Pedra Santa -Sentmenat-28/01/2009

21 de gener del 2009

LA COMISSIÓ DE FESTES

Foto. Carnaval de 2008
**********************
Reproduïm la notícia publicada ahttp://www.sentmenat.com/sobre d'endegament de procés de constitució de la comissió de Festes de Sentmenat :

"L'Ajuntament de Sentmenat ha iniciat el procés de creació d'una Comissió de Festes que, de caire participatiu, tindrà com a objectiu organitzar i donar forma a les diferents festes actualment existents al poble, així com promoure l’aparició de noves festivitats vinculades a les tradicions de la nostra vila.Com a primer pas per a la constitució d'aquesta comissió, el proper dimarts 27 de gener tindrà lloc una reunió informativa oberta a tots els veïns de Sentmenat majors de 16 anys.

La sessió que tindrà lloc a la sala Ecus a partir de 2/4 de 9 del vespre, pretén ser el punt de partida del procés de constitució d'aquesta comissió que s'haurà d'encarregar d'organitzar les festes que es fan actualment a Sentmenat, així com promoure'n de noves."

Nosaltres des de CMENAT creiem que, efectivament, a Sentmenat li cal , encara, aprofondir en la participació popular.

És per això que li donem molta importància a la reunió del proper dimarts dia 27 perquè servirà per donar continuïtat a la tasca iniciada ja en aquesta legislatura amb la proposta participativa dels futurs usos del Castell de Sentmenat.

Fem cultura. Fem Festa a Sentmenat.
Participem-hi.

Pedra Santa -Sentmenat-22/01/2009.

13 de gener del 2009

CONCENTRACIÓ PER LA PAU A GAZA




Avui, dimecres, a les 8 del vespre a la plaça de la Vila.

Convocada una concentració per demanar el final de la guerra a Gaza

Durant la concentració es farà una encesa d'espelmes com a símbol de pau i record per a totes les víctimes; per això es demana a tots els assistents que portin una espelma.


Sentmenat per la Pau a Gaza.
Assistim-hi.

10 de gener del 2009

MANIFEST PROU COMPLICITAT ..

Foto: Vilaweb

Manifest: Prou complicitat amb la massacre del poble palestí


L'exèrcit d'ocupació israelià està cometent una nova massacre a Gaza.

De moment, el resultat d'aquest nou acte de barbàrie ha causat centenars de morts i ferits, incloent-hi un nombre indeterminat d'escolars que, en el moment del primer atac militar israelià, eren conduïts cap a casa des de l'escola.

Aquest últim bany de sang de civils palestins, tot i ser el més despietat, no és el primer, ni suposa un canvi de lògica en l'estratègia d’apartheid i colonització israeliana.

És més, ve a culminar el llarg setge israelià a Gaza, que de moment, per una part, ha merescut diversos pronunciaments no vinculants per part de diversos organismes internacionals i, per altra part, s’ha de destacar que les decisions que sí són vinculants han estat sistemàticament ignorades per els diversos governs israelians.

Fa mesos que el poble palestí de Gaza viu una situació completament insostenible, atrapat dins d’un veritable camp de concentració, privat de recursos, de queviures elementals, de cap possibilitat de desplaçar-se, encerclat per l’exèrcit israelià i amb les fronteres d’Egipte tancades.

Davant d'aquesta situació, no podem quedar-nos de braços plegats. La nostra inacció alimenta la complicitat dels governs de la Unió Europea.

En lloc de pressionar el govern d’Israel per les greus i sistemàtiques violacions de drets humans, crims de guerra i incompliment sistemàtic del dret internacional, el passat 9 de desembre els governs europeus van decidir enfortir les relacions comercials de la Unió Europea amb l'Estat d'Israel, sense condicionar aquest acord a la presa de mesures cap a una pau justa a la regió, que respecti els valors propis de la democràcia i dels drets humans.

El govern d'Israel, encoratjat també per la manca de crítica nord-americana, ha entès el missatge d’aprovació i actua en conseqüència.

Fins i tot a casa nostra, els departaments de Vicepresidència i d’Innovació,Universitats i Em seu gra de sorra aquestes darreres setmanes protagonitzant visites a Israel amb l’objectiu “d’impulsar les relacions econòmiques amb Israel”, obviant així els reiterats informes de l'ONU que equiparen el règim d’ocupació israelià amb l'apartheid sud-africà, i que reclamen a la comunitat internacional incrementar la pressió política i econòmica vers l’Estat d’Israel.

Les organitzacions sotasignades ens neguem a l'exercici deshonest i immoral d'equiparar les parts en conflicte.

La desproporció de víctimes és aclaparadora -de centenars a una, en aquest cas.

Ens neguem a ser còmplices de la massacre contra el poble palestí.

És per això que fem una crida als nostres governants i a tota la societat civil perquè facin seu el compromís amb la cultura de la pau, expressat de manera àmplia i reiterada per la ciutadania del poble de Catalunya.

En el moment present, aquest compromís passa per la ruptura immediata de tots els acords de cooperació i associació comercial amb l'Estat d'Israel, en tots els nivells -europeu, espanyol i català, i per això reclamem:

- Que el govern de l’Estat Espanyol aturi el comerç d’armes amb l’Estat d’Israel.-

Que el govern de la Generalitat suspengui els acords comercials amb Israel que el departament de Vicepresidència i el d’Innovació, Universitats i Empresa estan promovent.


Barcelona, 28 de desembre de 2008

Primers signataris: Plataforma Aturem la Guerra, NOVA - Centre per a la Innovació Social, Institut de Drets Humans de Catalunya, ACSUR - Las Segovias, Servei Civil Internacional, CIEMEN, Associació Catalana per la Pau, Sodepau, Xarxa d'Enllaç amb Palestina i Comunitat Palestina de Catalunya

9 de gener del 2009

ISRAEL NO FA CAS ...

Avui, dissabte, manifestació a Barcelona, a les 17 a la Pl.Universitat.
Aturem la massacre a Gaza. Boicot a Israel.
****************************************************************
"
DISSABTE, 10/01/2009 - 06:00h
Continuen els atacs a Gaza dues setmanes després
Israel no fa cas de la demanda d'alto-el-foc de l'ONU
· VilaWeb us ofereix un informe especial sobre els mapes de l'ofensiva

Fa dues setmanes que Israel començà l'ofensiva més intensa a la Franja de Gaza i la xifra de palestins morts s'apropa als vuit-cents.
Tanmateix, les negociacions són en via morta i res fa pensar, de moment, que el conflicte hagi d'acabar.
Ni Israel ni Hamàs han acceptat la resolució del Consell de Seguretat de l'ONU demanant un alto-el-foc.
Segons la ministra d'Afers Exteriors, Tzipi Livni, Israel actuarà 'segons els seus interessos i el dret a l'auto-defensa.'

El Consell de Drets Humans va reunir-se ahir a Ginebra per analitzar l'atac israelià sense arribar a cap mena d'acord, per la qual cosa dilluns reprendrà les converses.
En la reunió d'ahir, l'ambaixador palestí davant l'ONU a Ginebra, Ibrahim Khraishi, va qualificar l'ofensiva de 'genocidi' i va dir que el 80% dels morts pels atacs eren civils.
Per la seva banda, l'ambaixador d'Israel, Aharon Leshno-Yaar va tornar a acusar Hamàs de fer servir la població palestina d'escuts humans.

D'una altra banda, l'ONU ha anunciat que reprendria les operacions humanitàries a Gaza, després d'haver rebut 'garanties creïbles' que l'exèrcit israelià respectarà el personal i les operacions humanitàries de l'organització.
La resolució de l'ONU El Consell de Seguretat de l'ONU aprovà ahir una resolució en què demana a Israel i Hamàs l'alto-el-foc immediat a Gaza, la retirada de les tropes israelianes i l'accés a l'ajuda humanitària.
El document, elaborat pel Regne Unit, amb la col·laboració de França i els països àrabs, dóna suport al pla de pau egipci per aconseguir una treva llarga i sostenible. Es tracta de la primera resolució que aprova el Consell de Seguretat de l'ONU des que va començar el conflicte, el 27 de desembre. Fins ara, els membres del Consell no havien aconseguit de posar-se d'acord per demanar un alto-el-foc.
Els mapes de l'ofensiva a Gaza
Dues setmanes després del començament de l'ofensiva de l'exèrcit israelià sobre Gaza, força mitjans han optat per explicar cronològicament el conflicte a través de mapes interactius.

La BBC n'ofereix un i el diari The Guardian, en aquest dossier interactiu, plasma en un mapa el dia a dia de la invasió i els seus efectes. El diari britànic també ofereix molts vídeos.

Són sols alguns mapes interactius que miren d'explicar el conflicte. [+ article]
Font : http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=3328766
ATUREM LA MASSACRE A GAZA.
Pedra Santa -Sentmenat- 10.01.2009.

6 de gener del 2009

STOP GUERRA A GAZA


Tres joves palestins moren en el bombardeig d'una escola de Gaza on hi havia 400 refugiats.

L'edifici és de l'ONU i l'organització assegura que n'havia facilitat la ubicació exacta a l'exèrcit d'Israel, al qual acusen ara d'haver violat les lleis internacionals.
Les víctimes són tres homes de la mateixa família.
Ja han mort més de 500 palestins des que va començar l'atac.

L'escola elemental Asma ha rebut l'impacte de "foc israelià directe" quan faltava mitja hora per a la mitjanit (dos quarts d'onze a Catalunya), i en l'atac han mort tres joves, segons una portaveu de l'oficina d'informació de l'agència de l'ONU per als refugiats palestins (UNRWA) a Jerusalem.

Els morts eren tres civils de la mateixa família de 24, 25 i 29 anys, ha explicat la portaveu, que ha afegit que a l'escola s'hi refugiaven més de 400 persones que havien fugit de la població de Beit Lahiya" (al nord de Gaza) per intentar evitar el foc de les tropes israelianes.

"L'escola d'Asma estava clarament identificada com a edifici de les Nacions Unides", ha precisat la portaveu, que ha indicat que la ubicació exacta de l'edifici, igual que s'ha fet amb la resta d'instal·lacions de l'ONU a Gaza, havia estat facilitada a l'exèrcit israelià.

El portaveu de la UNRWA Christopher Gunnes ha qualificat el fet de "clara violació humanitària i de la legislació internacional", que prohibeix disparar contra escoles, hospitals i instal·lacions humanitàries.

La UNRWA ha protestat davant el govern d'Israel per l'atac i ha exigit l'inici immediat d'una investigació imparcial sobre els fets.

Les morts provocades per aquest atac s'afegeixen a les més de 500 víctimes palestines que ja s'han produït a Gaza des que van començar els atacs israelians.




STOP GUERRA A GAZA
ATUREM LA GUERRA

STOP A LA GUERRA A GAZA

Formacions polítiques al país (Israel), i moviments jueus anti-sionistes i pacifistes, també subscriuen la denúncia contra el raid a Gaza i l'espiral de violència, i la crida a la comunitat internacional a denunciar i actuar davant el que alguns anomenen “nou genocidi”.



IJAN

Joins The Call for Action to Decry the Attacks on Gaza
27 December 2008

The world majority stands with the Palestinian people in this devastating time that Israeli Defense Secretary Ehud Barak calls "just the beginning." Israeli attacks on Gaza in the past 24 hours have killed over 200 people and injured hundreds more.
We decry the multiple forms of collective punishment currently being inflicted that reflect Israel's 60-plus year history of ethnic cleansing: lack of access to electricity and potable water, blockades of food and medicine, and these brutal attacks.

We are outraged but not surprised by this escalation. Israel's unilaterally designed and implemented disengagement from Gaza has maintained control of the borders, air and water space, and completely isolated Gaza practically and politically.
This has been accomplished with unconditional support from the United States and its allies and with the complicity of the broader international community and Gaza's neighbors.
It has also set the stage for these horrendous events.

The media frames this violence as a conflict between warring peoples with equal power. This framing is possible because the media fails to recognize Israel as an apartheid State or as a colonial occupying force with one of the most technologically advanced militaries in the world.

The Gaza-based One Democratic State Group has called for "all civil society organizations and freedom loving people to act immediately in any possible way to put pressure on their governments to end diplomatic ties with Apartheid Israel and institute sanctions against it."

IJAN stands in solidarity with the people of Gaza and supports this call.

STOP A LA GUERRA A GAZA

Des d'Israel mateix :


Ser dissident a Israel. Moviments jueus anti-sionistes i per la pau, signatures en línia contra l'espiral de violència, i "report" de l'ONU (actualització)
http://www.ijsn.net/home/ (Jueus contra el sionisme)" src="http://www.xarxanet.org/xarxanet/images/bbdd/ijan_launch_logo3b.jpg">Imatge: http://www.ijsn.net/home/ (Jueus contra el sionisme)Formacions polítiques al país (Israel), i moviments jueus anti-sionistes i pacifistes, també subscriuen la denúncia contra el raid a Gaza i l'espiral de violència, i la crida a la comunitat internacional a denunciar i actuar davant el que alguns anomenen “nou genocidi”.
_____ Hadash, per exemple (The Israel' Democratic Front for Peace and Equality), també denuncia l'assetjament a la Gaza, "el més gran camp de concentració del món".
Aquí en anglès (web del Parlament israelià). _____ Free Gaza Movement és l'ONG més activa al territori en aquests moments finals del desembre de 2008. El dia 30 ha estat atacada (el seu vaixell, amb ajut humanitari i mèdic) -una ONG atacada per un Estat- per Israel.

Finalment ha arribat al Líban. _____ El Moviment Internacional Jueu anti-sionista també es posiciona. _____El Partit Comunista d'Israel també ha condemnat els raids. _____ Metges d'Israel pels Drets Humans. _____ El sionisme va ser en una ocasió, a finals del segle XX, condemnat com a racista per una resolució de l'Assemblea general de Nacions Unides, comparant-lo el 1975 a la segregació-discriminació racial -apartheid- a SudÀfrica. S'han fet concentracions en contra de l'atac a Gaza arreu del món, i enviaments de signatures en-línia (al Consell de seguretat de l'ONU, ...), com ara aquesta, d'Avaaz.

Adjuntem la declaració de Richard Falk, United Nations Special Rapporteur pels Drets Humans als "Territoris ocupats". Font de l'arxiu: United Nations Human Rights Council (27 de desembre'08).

Nota: No hi ha possible anti-semitisme en el text, ja que els pobles àrabs, com el jueu i altres (etíops; i arameus, per exemple, al Líban i l'Iraq; i els encara autoanomenats assiris, a l'Orient mitjà), són tots semites, històrica, paleo-idiomàticament i antropològicament.

Genèticament, els moviments jueus anti-sionistes indiquen, amb prou arguments científics, que no hi ha una ètnia o raça jueva. Es podria fer una analogia amb el poble gitano, tot i que en aquest cas sí que hi un tret ètnic. Només uneix als jueus una religió i un idioma, i variables geopolítiques i econòmiques nascudes a principis del segle XX i culminant amb la creació de l'Estat d'Israel, fet que va expulsar els habitants del què ara és el país, més Gaza, Cisjordània, i els Alts del Golan, a Síria, posteriorment; zones on el poble palestí resisteix amb dificultats, especialment a Gaza.

Potències europees van contribuir llavors -i ara- decisivament en l'origen del que ara és una guerra oberta. · Societat civil, associacionisme i voluntariat. Més novetats de l'àrea Projecció exterior de xarxanet.org

Font : http://www.xarxanet.org/xarxanet/novetatsDetall.xarxanet?xnt_locale=ca&xnt_portal=1320&nov_novetatId=183470

4 de gener del 2009

GENOCIDI CONTRA PALESTINA


ATUREM EL GENOCIDI ISRAELIÀ CONTRA PALESTINA.
Ens adherim al clam internacional perquè Israel aturi el genocidi contra el poble palestí.
Reproduïm el text publicat per CelràxPalestina.

“Des que l'any 2005, Sharon ordenés l'evacuació dels colons israelians de la franja de Gaza, aquest territori costaner de 40 km de llargada per 10 d'amplada va quedar segellat, aïllat del món, convertit en el camp de concentració més gran de la història de la humanitat.
Un camp de concentració amb periodistes i càmeres, un camp que tothom pot veure i que, malgrat això, segueix existint.
La treva entre les milícies de Hamas i l'exèrcit israelià mai va ser realment efectiva. Centenars de palestins varen morir per les bales de l'exèrcit mentre els mitjans de comunicació i els governs miraven cap a una altra banda.
El càstig col·lectiu que Israel ha implementat contra la població de Gaza és un crim de guerra, un crim contra la humanitat.
Aquest dissabte -27 des.- hi va haver una altra volta en la pressió contra la població de Gaza.
Bombarders de l'aviació israeliana varen llençar centenars de tones de bombes sobre les superpoblades ciutats de Gaza i Rafah. L'exèrcit diu que va disparar contra les posicions de la policia de Hamas. Quan escric aquests ratlles es parla ja de 300 morts i gairebé un miler de ferits, molts d'ells no combatents.

Els representants d'Israel sortien a la televisió: Livni, Olmert i Barak -els botxins- justificaven l'atac i demanaven comprensió i recolzament internacional per als seus crims.
Altre cop ens toca sortir al carrer per expressar la nostra indignació pel genocidi contra els palestins. El nostre suport a un poble que ha sofert i sofreix violència brutal i diària des de fa més de seixanta anys.

Altre cop la bona gent de tot el món s'indigna en veure les atrocitats que, els que un dia varen ser víctimes, ocasionen al poble de Palestina.
No és temps de lamentacions

La gent que ara mort a Gaza eren morts evitables. La solidaritat internacional pot acabar amb el genocidi del poble palestí.

El boicot, la desinversió i les sancions són el camí pacífic per acabar, com un dia ja llunyà va passar amb Sudàfrica, amb la política d'apartheid i extermini que Israel implementa a Palestina.

Podem boicotejar i escriure cartes a les empreses que comercien amb productes israelians. Hipercor, Corte Inglés, Mercadona, Imaginarium, Abacus... són algunes de les més properes.

Podem parlar amb els representants dels partits catalans. Alguns dels que darrerament s'han mostrat molt d'acord en comerciar amb l'Estat d'Israel -Carod-Rovira, Huguet– o han multat i reprimit -Saura- la llibertat d'expressió de catalanes que protestaven pacíficament en un partit de bàsquet a Barcelona.

És l'hora dels grans canvis a nivell local i global. La pau del món passa per una pau justa a Palestina.
La dignitat del món passa per la dignitat i el respecte als drets humans a Palestina.
No podem quedar-nos amb els braços plegats veient indiferents a les pantalles dels televisors com Israel recull la seva collita de mort i d'ignomínia.
Els nens i nenes, les dones, els homes que moren a Gaza tenen nom i cognom. “

NO A LA GUERRA.
NO AL GENOCIDI DEL POBLE PALESTÍ A GAZA.
Pedra Santa -Sentmenat- 04.01.2009

2 de gener del 2009